KISSAKAHVILA

TIRAMISUN TARINA


Idea Kuopion kissakahvilasta syntyi kesällä 2018 Väinölänniemellä rauhaisaa ilta-auringossa kylpevää maisemaa ihmetellessä. Missään ei kuitenkaan näkynyt yhtään rapsuteltavaa kissaa. Tilanne oli korjattava!

Mahtava liiketila löytyi Kuopion keskustasta, Maaherrankadulta, entisestä galleriatilasta. Taide, ja varsinkin kissataide, on aina kiehtonut kissakahviloitsijapariskuntaa ja Kuopion kissakahvila saikin paljon vaikutteita gallerioista ja taidemaailmasta. Tiramisussa on perinteisten taulujen lisäksi eri tekniikoita yhdisteleviä taidekokonaisuuksia, joiden kaikkien pääosassa on tottakai kissa!

Kissakahvila Tiramisun oli tarkoitus toimia vain kesän 2019 ajan, mutta suuresta suosiosta (ja suuresta rakkaudesta kahvilamme kisuja  kohtaan) Kuopion Kissojen Valtakunta muutettiin pysyväksi kissakahvilaksi, ja nyt vierailulle pääsee ympärivuotisesti. Kissat saapuivat Kuopioon kahvilan pitäjien kotoa ja ovat hyviä kaveruksia keskenään. Ennen avaamista kissoille varattiin aikaa tottua uuteen paikkaan ja vaihtuviin vierailijoihin. Tiramisun kissat ovat rakastettuja perheenjäseniä.

Kissakahvilassa voi herkutella pienillä suolapaloilla ja suussasulavilla jälkiruoilla. Maista Tiramisun nimikkoannosta TiraMisua, jonka maku vaihtelee päivittäin. Herkutteluhetken kruunaa ihana kissankuvallinen kahvi tai kaakao.

Meille luonto ja eläimet ovat tärkeässä roolissa  - ilman niitä maailmaa ei olisi. Haluamme korostaa taiteen avulla tätä tärkeyttä ja tuoda niistä kumpuavan kauneuden jokaisen nähtäville. Tiramisu pyrkii kaikessa toiminnassaan tukemaan luonnon puhtaana säilymistä ja eläinten hyvinvointia. Vanhasta uuden tekeminen ja hukatun kauneuden uudelleen löytäminen toimivat tärkeänä inspiraationa ja työkaluna Kuopion kissakahvilaa perustettaessa ja kissakahvilan koko sisutus onkin luotu kierrätystä tavarasta.

Tervetuloa vierailulle kissojen valtakuntaan!